Sivutyökalut


Warcon

Warcon on vuosittain järjestettävä lautapelitapahtuma, jossa pelataan sota- ja konfliktiteemaisia pelejä. Ensimmäiset kaksi Warcon tapahtumaa järjestettiin Helsingissä ja sen jälkeen tapahtumapaikaksi on vakiintunut Tampere. Tapahtuma on perinteisesti pidetty syksyllä syys-lokakuun paikkeilla.

Sota- ja konfliktiteemaiset pelit?

Sotateemaisia lautapelejä on moneen lähtöön. Niiden aiheet vaihtelevat antiikin sodista toiseen maailmansotaan ja nykyajan sodankäyntiin. Osa sotapeleistä on hyvin yksityiskohtaisia historiallisia simulaatioita, osa taas fiktiivisiä tai rennompia. Peleissä on usein karttapohjainen pelilauta jossa pelaaminen tapahtuu nopilla, korteilla, puublokeilla, miniatyyreillä, pahvimerkeillä tai näiden eri yhdistelmillä.

Erilaisiin sotapeleihin voi tutustua vaikkapa Boardgamegeek-sivuston sotapelit (wargames) kategorian kautta. Suomalaisen Lautapelioppaan sotapelikommentit ja pelilistan kärjen näkee täältä.

Menneet Warcon tapahtumat

Warcon 2010

Ensimmäinen Warcon pelitapahtuma pidettiin 8-10.10.2010 Helsingissä Lähetysseuran pihasalissa. Paikalle uskaltautui 39 pelaajaa, joista suurin osa saapui paikalle jo perjantaina. Tapahtumassa pelattiin mm. koko viikonlopun ajan kestänyt Operational Combat Series (OCS)-skenaario Case blue, eri Advanced Squad Leader (ASL)-versioita, Combat Commander: Europe, Twilight Struggle ja monia muita sota- ja konfliktiteemaisia pelejä.

Warcon 2011

Toinen Warcon tapahtuma oli 9-11.9.2011 Helsingissä samassa paikassa kuin ensimmäinenkin Warcon tapahtuma (eli lähetysseuran pihasalissa). Tapahtuman suosia jäi edellisestä vuodesta niin että paikanpäälle uskaltautui vain vähän päälle 20 pelaajaa.

Ohjelmapuolta oltiin mietitty ensimmäistä vuotta enemmän ja tapahtumassa järjestettiinkin mm. turnaus ja demopeli. Turnauspelinä oli Commands & Colors: Ancients jolla pelattiin peruspaketin tasaisimmaksi väitettyä Bagradas skenaariota. Turnaukseen osallistui kahdeksan pelaajaa ja voittajaksi selvityi Tero. Tero voitti finaalipelinsä roomalaisilla ja olikin ainoa turnauksessa, joka siinä onnistui. Demopelinä tapahtumassa nähtiin Fire & Fury figupelisysteemillä toteutettu Battle of Port Republic skenaario.

GMT Games sponsoroi tapahtumaa lahjoittamalla seuralle kasan sotapelejä.

Warcon 2012

Kolmas Warcon järjestettiin 5.-7.10.2012 Tampereella Ratinan stadionin kahvilassa. Järjestelyistä vastasivat Suomen Lautapeliseura ja Tampereen Taktiikkapelaajat. Tapahtumaan osallistui 40 pelaajaa, joista 15 Tampereelta.

Tapahtumassa keskityttiin pelaamiseen ja ainoana ohjelmanumerona itse pelaamisen lisäksi oli sota-aiheinen tietovisa. Halukkaat voivat testata omaa osaamistaan käymällä kysymyksen läpi täältä. Voittotulos oli 9/20.

Warcon 2013

WarCon 2013 järjestettiin Tampereella 4. - 6.10.2013 Ratinan stadionin kahvilassa. Järjestelyistä vastasivat edellisen vuoden mallin mukaisesti Suomen Lautapeliseura ja Tampereen Taktiikkapelaajat. Tapahtumaan osallistui 39 pelaajaa.

Tapahtumassa pelattiin pääsääntöisesti useamman pelaajan ja monen tunnin konflikti- tai sotapelejä. Pelatuin peli oli Sword of Rome jota pelattiin vähintään neljä peliä. Muita pöydällä nähtyjä pelejä olivat mm. Angola, The Napoleonic Wars, A Distant Plain ja Europe Engulfed.