Sivutyökalut


Suomen Lautapeliseura ry - Esittely

Suomen Lautapeliseura ry (SLS) on suomalaisten lautapeliharrastajien yhteisö ja etujärjestö. SLS pyrkii edistämään suomalaista lautapelikulttuuria järjestämällä pelitapahtumia ja toimimalla yhdistävänä tekijänä Suomen lautapeliharrastajien välillä. Seuralla on noin 400 jäsentä eri puolilla suomea.

Tausta

Suomen lautapeliseura perustettiin vuonna 1999 nimellä Suomen Diplomacy Seura. Aluksi seura keskittyi toimimaan Diplomacy-lautapelin ympärillä, mutta vähitellen toiminta laajeni yleisemmän lautapeliharrastuksen pariin. Nykyisen nimensä seura sai loppuvuodesta 2004, jolloin myös virallistettiin yhdistyksen muutos lautapelaamisen yleisseuraksi.

Toiminta

Pelitapahtumat

Seura järjestää vuosittain yksin tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa useita pelitapahtumia. Tapahtumat ovat yleensä viikonlopun mittaisia ja tapahtumien keskeisintä antia on luonnollisesti lauta- ja korttipelien pelaaminen. Tapahtumissa järjestetään myös muuta ohjelmaa kuten pelidemoja, kilpailuja, työpajoja, tietokilpailuja, arpajaisia, ja mitä nyt milloinkin satutaan keksimään.

Seuran tapahtumakalenterissa on viime vuosina ollut vuosittain seitsemän pelitapahtumaa eripuolilla suomea. Lisätietoa tapahtumista Pelitapahtumat sivulta.

Pelikerhot

Seuran paikallistoiminnasta vastaavat pelikerhot. Pelikerhoilla on tyypillisesti yksi tai useampia peli-iltoja viikossa ja peli-illoissa tietenkin pelataan lauta- ja korttipelejä. Peli-illat ovat kaikille avoimia ja illat pyritään järjestämään mahdollisimman helposti lähestyttävissä paikoissa (esim. kirjastot ja kahvilat).

Lisätietoa pelikerhoista löytyy Pelikerhot sivulta.

Kilpailut

Tulossa.

Kerhotila

Seuralla on kerhotila Espoon Leppävaarassa, osoitteessa Bertel Jungin aukio 4. Kerhotilassa sijaitsee SLS:n pelikirjaston päävarasto. Pelikirjaston lisäksi kerhotilassa on 2 neljän hengen pöytää, 1 lyhyempi toimistopöytä, 7 tuolia ja 4 pallia pelaamiseen. Seuran jäsenet voivat varata kerhotilaa pelitilaksi.

Lisätietoja ja varausohjeet seuran foorumilta sekä wikisivulta pelikirjasto.

Hallinto

SLS on rekisteröity yhdistys jonka toimintaa ohjaa sääntöjen puitteisssa puheenjohtaja ja hallitus. Hallitus valitaan syksyisin vuosikokouksessa ja hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen lisäksi toimintaa ohjaavat ja pyörittävät aktiivit. Aktiivit vastaavat mm. tämän nettisivun ylläpidosta, tapahtumien järjestämisestä, pelikerhojen pyörittämisestä ja ylipäätänsä kaikesta mitä seurassa tapahtuu. Toisinaan ajantasalla oleva lista seuran aktiiveista ja heidän tehtävistään on seuran foorumilla.

Käytännössä seuran toiminta on hyvin joustavaa ja epäbyrokraattista. Suurin osa asioista hoidetaan foorumin kautta ja hallitus kokoontuu harvakseltaan hyväksymään ne päätökset joihin tarvitaan viralliset pöytäkirjat. Muuten toiminta pyritään pitämään mahdollisimman lähellä itse pelaamista.

Yhteystiedot

Seuran hallituksen ja muut toimihenkilöt löytää helpoiten seuran foorumilta. Vastuuhenkilöitä saa kiinni myös sähköpostilla osoitteesta info (at) lautapeliseura.fi ja hallituksen osoitteesta hallitus (at) lautapeliseura.fi.

Seura tiedottaa myös Blogin ja Facebookin kautta.

Yhteistyökumppanit

Seura on suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta kehittävän Ropecon ry:n varsinainen jäsen yhdessä viiden muun pelijärjestön kanssa.

Seuran Esite

Seuran toimintaa tukevat seuraavat yritykset:

Lautapelit.fi Lauta-, kortti- ja seurapelien erikoisliike. Liike sijaitsee Helsingissä (Salomonkatu 5, Kampin ostoskeskus). Lautapelit.fi julkaisee myös ulkomaisia pelejä suomeksi (mm. Carcassonne ja Menolippu). Yritys tarjoaa lautapeliseuran jäsenille alennusta liikkeessä asioidessa.

Marektoy/Competo Lelujen ja lautapelien tukkuliike, joka julkaisee uuden aallon saksalaisia lautapelejä suomeksi (mm. Uudet löytöretket).

Tactic Nelostuote Oy on Porissa toimiva suuri painotalo. Yksi sen toiminta-alueista on Tacticin pelien julkaiseminen suomeksi. Tactic on suuri kansainvälinen pelijulkaisija.

Fantasiapelit Roolipelien, miniatyyrien, keräilykorttipelien, sarjakuvien, scifi- ja fantasiakirjojen sekä lautapelien erikoisliike. Myymälöitä Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Tarjoaa jäsenille alennusta lauta- ja strategiapeleistä.

Puolenkuun pelit Lahdessa, Kouvolassa sekä Tampereella toimiva pelialan erikoisliike, erityisosaamisenaan Games Workshopin tuotteet. Liike palvelee myös nettikaupan välityksellä. Tarjoaa jäsenille alennusta.

Tuonela Productions Oy Tuonela Productions Oy on oululainen lautapelejä kehittävä ja julkaiseva yritys jolla on myös lautapelimyymälä Oulussa. Tuonela myy paitsi omia pelejä, myös muiden suomalaisten lautapelisuunnittelijoiden pelejä sekä maahantuotuja lautapelejä. Yritys tarjoaa lautapeliseuran jäsenille alennusta liikkeessä asioidessa.

Mygamestore Pelikaupat Oy Mygamestore Pelikaupat Oy on suomalainen pelikauppaketju, jolla on viisi myymälää pääkaupunkiseudulla (Tapiolassa, Kaisaniemessä ja Myyrmäellä) ja kaksi myymälää pääkaupunkiseudun ulkopuolella (Mikkelistä ja Porvoossa). Paitsi lauta-, kortti- ja roolipelejä, myymälöistä löytyy myös konsolipelejä ja konsolipelitarvikkeita.

Genrewear Oy Genrewear myy nettikaupassa t-paita-, kassi- ja rintanappimallistoa, joka keskittyy lähinnä mangaan, animeen, roolipelaajiin, online-pelaajiin, retroon ja vintageen. Porukkapaita.fi suunnittelee ja toteuttaa tilauksesta vaatteita. Liike painaa kaikkea lasten paidoista abiverkkareihin ja pikeepaidoista pitkähihaisiin, omalla kuvalla.


Yritykset ja yhteisöt! Jos tahdotte tehdä yhteistyötä seuran kanssa tai jos julkaistuissa tiedoissa on virheitä tai puutteita, ottakaa yhteyttä seuran tiedottajaan (info at lautapeliseura.fi).